sâmbătă, 14 iulie 2012

19 iulie


Mărturisesc: am o relaţie cu ea din 1999. A fost dragoste la prima vedere. Am cunoscut-o în Germania. La început timid, apoi tot mai dependent, îmi petreceam ceasuri la ea. Am continuat relaţia pe parcursul şederilor ulterioare în Germania şi Austria. De câteva ori pe săptămână mergeam la ea. Îmi îngrijea pielea, mă ajuta să spăl rufe, să fac curat. A devenit indispensabilă în existenţa mea. De câte ori ajung într-una dintre ţările menţionate, primul drum îl fac la ea. Şi-mi încarc bateriile de la ea pentru România. Fiecare clipă departe de ea mă face să mă afund în compromisul contrafacerii şi al minimului calitativ. De parcă aş înşela-o.
Însă chinul a luat sfârşit. Ea a venit lângă mine. Pe 19 iulie voi avea, emoţionat, prima întâlnire cu ea în oraşul meu. Vom reînnoda o legătură extraordinară. Mă voi simţi din nou ocrotit, sigur pe mine. Mai am puţin până să mă desfăt la ea.
DM (Drogerie Markt) deschide primul magazin în Craiova. (la Casa Albă)

23 de comentarii:

  1. Incepeam sa devenim geloase pe aceasta "ea" atat de perfecta!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumiri, în numele oamenilor care nu ştiau ce anume se deschide acolo. Sunt oarecum uşurată că nu mai apare încă un magazin minimalist de pantofi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spre disperarea pitzipongetului local, nu apare un minimalist de pantofi

      Ștergere
  3. Şi cine se încumetă să se aventureze pe 19 , în prima zi a deschiderii , acolo ? Eu prefer să evit goana nebună a românului după " orice , să fie acolo , poate ne trebuie , nu ne mai întâlnim cu astfel de oferte! " ,aşa că 20 ori 21 va fi pentru mine " prima întâlnire " , primul " date " cu ea :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Emoţii am avut şi când s-a deschis Lidl şi am fost dezamăgită.Prefer să am aşteptări mai mici , ca să pot fi plăcut surprinsă . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fara sa le tin partea celor de la Lidl (se stie ca nu-s cel mai bun amic al lor) dar , in ceea ce priveste calitatea produselor, sunt peste toate celelalte supermarket-uri din Craiova

      Ștergere
    2. În privinţa produselor , e adevărat , nu am ce obiecta , când am ocazia , dau o fugă pe acolo . Însă ceea ce-mi displace este faptul că produsele par puse ... neglijent pe rafturi , atât de atipic stilului nemţesc ...

      Ștergere
    3. asa sunt dispuse si in Germania, ori Austria la Lidl.
      In schimb, angajatii de la Lidl Craiova, execrabili, incepand de la agentii de paza, pana la cei de la case.

      Ștergere
    4. Eu sunt puţin mai ordonată şi îmi place să fie toate puse într-o ordine aproape desăvârşită (asta e valabil în cazul magazinelor , acasă trebuie să fie desăvârşită).Cu angajaţii nu am avut prea mare tangenţă , cei cărora m-am adresat eu , au fost amabili.

      Ștergere
    5. Bag de seama ca voi ati uitat celebrele " Big-uri" au ba ?

      Ștergere
    6. BIG-urile unde, cand se bagau "adidasi de porc", era omor si te puteai considera fericit cand plecai acasa cu o amarata de punga de gheare de pasare.

      Ștergere
    7. Sorry , eu nu am prins vechile BIG-uri , doar pe cele noi :D Astfel că nu mă pot pronunţa în această privinţă :)

      Ștergere
  5. Cosmin, cat ti-au dat capitalistii astia germani ? hihihihihihi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar, m-ai prins, e reclama mascata, recunosc, mi-au luat mintile imperialistii occidentali

      Ștergere
  6. Din big-uri plecai fericit(adidasi de porc, creioane chinezesti cu guma in cap,truse de geometrie chinezesti,fratii Petreusi etc) iar din mall-uri sau cum le-o zice pleci abatut(Bata,Geox,Hermes,Valentino etc)adica fara nici un ban.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum a fost la deschiderea DM ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca facem abstractie de traditionala calcare in picioare, a fost chiar peste asteptari.

      Ștergere
  8. Kurt Meyeriulie 20, 2012

    Asadar inca o pravalie occidentala la noi in targ.

    RăspundețiȘtergere