duminică, 30 august 2009

'Talienii

Luna august este, de câţiva ani buni, una de teroare pentru cetăţenii cât de cât normali din România. Se "hântoarce" acasă " 'talienii", adicătelea toţi ăia care munceşte (mai mult sau mai puţin legal) pân' Occident. Este luna în care înjur, blestem şi îmi doresc dispariţia de pe suprafaţa planetară a Apusului, care, în astă lună, pune lacătul pe ţară şi dă liber tuturor. Atunci vine în Românica şi ai noştri, că...deh, n-are ce să mai facă acolo. Dacă nu mai e prin oraşe niciun băştinaş, ei nu mai are de muncă. Nici măcar de furat, cei care se ocupă cu aşa ceva. Şi invadează plaiurile mioritice, care devin muuult mai mioritice în superba lor prezenţă.
August e luna unor adevărate Luprecalii estivale, în care totul le e permis celor întorşi din Occident. Nimeni nu zice nimic. Nici Poliţia. Nici opinia publică. Foarte mulţi, an de an, fac celebrele modificări prin case, fără a respecta un minim de decenţă. Nu ai linişte nici măcar în miez de noapte, bormaşina, ciocanul, flexul sunt aliaţii tăi în tentativa de năruire a ultimelor resurse nervoase. Grătarele sfârâie în faţa fiecărui bloc, manelele urlă în regim de permanenţă. Străzile se umplu de demenţi care conduc ca în junglă, numerele de Italia, Spania, Austria fiind adevărate bombe în trafic.
Nu e grav că Poliţia nu ia măsuri în niciunul din cazurile enumerate. Oricum, ne-am obişnuit cu existenţa parazitară a Garcilor. Grav e că oamenii, cei deranjaţi, nedormiţi o lună întreagă, frecaţi la icre şi la creieri le găsesc scuze şi nu se revoltă în vreun fel. Auzi fraze stupefiante de genul "Lasă-i, au voie, se relaxează şi ei, că şi aşa muncesc acolo..." Fraiere mioritic, cetăţean cu conştiinţa civică la nivelul hidrei de apă dulce, dacă eşti imbecil, atunci meriţi să te calce toţi în picioare. Şi tu munceşti, boule, în Românica, numai că o faci în condiţii de lucru mult mai proaste, pe bani insignifinaţi, într-un stress continuu. Numai că tu nu încalci legea la orice pas, pe principiul că munceşti. Dar " 'talienilor" li se permite orice, cu voie de la guvernare (indiferent de numele şi culoarea sa politică). Într-o ţară în care principala sursă naţională de venit economic sunt banii trimişi de căpşunari acasă (ca în cea mai pură ţară bananieră), e clar că li se permite totul. Le propun guveranţilor să se ia de mână cu scursurile care fac haos în luna august şi să se tireze câteva decenii din ţară. Până o să-i chem eu înapoi.
Azi sunt fericit. Am văzut de dimineaţă că sunt cozi kilometrice la vamă, pentru se întorc " 'talienii" pe la ţările lor. Să fie într-un ceas bun! Şi să le dea Dumnezeu după mintea şi apucăturile lor! În vecii vecilor, amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu