luni, 21 septembrie 2009

Ţării cât mai mult şorici

Eu sunt nebun şi fasonat, fiţos cât încape, recunosc: mă uit cu maximă atenţie pe toate etichetele produselor pe care le cumpăr, în tentativa aproape disperată de a găsi cât mai puţine E-uri, coloranţi, conservanţi etc. În lungile mele liste de lecturi alimentare, mă lovesc cu obstinaţie de omniprezentul şorici. Şoriciul e-n tot şi e-n toate, e-n mine, e-n tine, e-n visele copiilor, e-n stomăcelul celui nenăscut încă. Aproape orice produs din carne conţine inevitabilul şorici. La produsele din carne din porc, mai înţeleg (dar nu consum), însă mă frapează faze de genu': crenvurşti de pui, iar la ingrediente citim ceva de tipul: 5% carne de pui, x% şorici, z% slănină etc. Pate de curcan, care conţine, 1% ficat de curcan, x% şorici, y% slănină etc. De ce nu-i zice pate de şorici? Sau salam din şorici?
Sincer să fiu, fără niciun chef de bâză, nu pricep de unde atâta şorici în ţara asta, e mai mult decât carnea, oasele, grăsimea animalului numit porc. Or exista rase de porci alcătuite numai şi numai din şorici? Că aşa ar cam părea. Până atunci, cred că nu mai e mult până la pasta de roşii care va conţine mai mult şorici decât tomate, castraveţii muraţi cu 95% şorici, conserve de peşte conţinând 2% peşte şi produse derivate din peşte, restul şorici, dextroză şi proteină din soia. Să fim porci până la capăt, nu?

Un comentariu:

  1. Pai porci oricum suntem deja, deci care e diferenta ca mai si mancam porc ca niste porci:))?

    RăspundețiȘtergere