marți, 19 iunie 2012

The fields of Athenry


E despre viaţă. Nu doar despre fotbal. Unul dintre cele mai frumoase momente nu doar de la Euro 2012, ci, probabil, din întreaga istorie a soccer-ului. Clipe unice, mai puternice decât orice clip motivaţional. Era minutul 83 al întâlnirii dintre Spania şi Irlanda, ibericii conduceau zdrobitor, cu 4-0, iar Irlanda era trimisă deja acasă de la Campionatul European. A fost momentul în care suporterii irlandezi au început să cânte The fields of Athenry. Un cor uimitor, care a cântat continuu, chiar şi după fluierul final al arbitrului.  Cântecul, compus în 1970 de către Pete St. John (inspirându-se din evenimente ce au avut loc în vremea Foametei irlandeze – 1845-1849), a devenit imnul naţionalei de rugby a Irlandei, al celei de fotbal, al echipei de fotbal Celtic Glasgow, dar şi al englezilor de la Liverpool (versurile fiind modificate, The fields of Anfield Road).
Presa din întreaga lume a înregistrat corespunzător evenimentul, care a fost adăugat inclusiv în wikipedia. Suporterii spanioli au însoţit cu aplauze prestaţia irlandezilor.
Nu e despre fotbal. E despre credinţă, atitudine, respect. E ceva care nu se poate uita. E despre viaţă, în toate ale ei.


2 comentarii: