duminică, 23 septembrie 2012

Săptămâna lecturii


Îmi soseşte pe mail o chestiune cum că ar fi săptămâna cărţii (ori a lecturii, nu mai reţin, fiindcă am şi şters respectivul mesaj) şi să deschid cartea cea mai apropiată la pagina 52, să iau fraza cu numărul cinci, să o scriu şi să o expediez mai departe, titlul cărţii, ori autorul  nefiind musai de precizat. Iată ce am găsit:

 PS: Herta Müller, Vater telefoniert mit den Fliegen, Hanser, München, august 2012

4 comentarii:

  1. La mine inca nu a venit timpul pentru Herta Müller. Eu sunt genul de om care daca a auzit de un autor, trebuie sa ma pregatesc inainte de a-l citi, si sa simt ca sunt gata.
    Am primit si eu pe facebook tagg-ul cu pagina 52 si nu stiam ce sa aleg. Am carti in aproprierea mea, sus pe rafturi, jos in golul de la sertarul biroului, inclusiv in baie. In special in baie! :))
    "Un paralitic care ar vrea sa alerge si un om sprinten care n-ar vrea,vor ramane amandoi pe acelasi loc." pag.52 din Contractul Social.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, într-adevăr, mesajul acesta a luat amploare pe Facebook :))) "Fraza mea" sună cam aşa : "Aber eine andere Frage war, ob er sie liebte; denn das konnte er nicht, so sehr er sie achtete, und zwar aus dem einfachen Grunde, weil sie ihm nicht bekam." Numai că ceea ce am primit eu era : "E săptămâna internaţională a cărţii! Ia cea mai apropiată carte, deschide la pagina 52, dă Share la această poză şi scrie la descriere a cincea propoziţie din carte. Nu menţiona titlul. :)"
      Dacă se cere menţionat , mă conformez : "Der Zauberberg", Thomas Mann, S.Fischer Verlag, Frankfurt am Main, 1981. A cincea frază de la pagina 52.

      Ștergere
  2. si eu l-am primit pe mail cu indicatia de a-l da mai departe, plus celui de la care l-am primit. adica ceea ce n-am facut pt ca mi s-a parut doar o noua modalitate sau metoda de a face colectie de adrese de mail pentru diferite scopuri

    RăspundețiȘtergere
  3. o dispunere grafica inedita, m-a cucerit. si o traducere ne puteti oferi meine her?

    RăspundețiȘtergere