duminică, 20 ianuarie 2013

V-aş fi povestit ceva legat de premiera "Legăturilor primejdioase". De la Teatrul Naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu)


Mă dusei. Nu să trec la Olt, ci să văd premiera lu’ piesa Legături primejdioase. Parteneriat Teatrul Naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu) cu Asociaţia Teatrulescu. Mă dusei şi mă-ntorsei. Că Tanti-rupătoarea-de-bilete de la intrare îmi zise scurt şi cuprinzător că sala e arhiplină şi nu mai sunt locuri. Deşi pe invitaţia mea scria negru pe alb locurile 45 şi 46. Rupsei invitaţia în faţa ei şi făcui cale-ntoarsă de la Teatrul naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu) până acas’ la mine.
Cel mai mult îmi place cum, de câte ori are ocazia, Teatrul Naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu) are grijă să accentueze cât de occidental este el. Doamnelor şi domnilor, nu vă lăsaţi înşelaţi de vorbele dulci şi găunoase, teatrul din Craiova, fost cu adevărat mare pe vremuri, este un exemplu tipic de oltenism greţos, unde se merge pe mica înţelegere, pe „vedem cum facem” şi pe „te rezolv eu”.
Recunosc, multe vorbe aflate la polul opus exprimării academice mi-au bântuit seara stricată de organizarea meltenească a Teatrului Naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu). Sunt curios dacă celor au şezutără pe locurile 45 şi 46 le-o fi plăcutără piesa (deşi, pe moment, în gând, le-am urat, trebuie să admit, să le stea undeva piesa). Plecai spre domiciliu cu decizia fermă de a nu mai călca pe la vreo piesă a Teatrului Naţional Craiova (director Mircea Cornişteanu)


9 comentarii:

  1. Perfect de acord cu tine: teatrul asta din Cv este demult o mare mizerie. Dar de ce a trebuit sa ne reamintesti asa de des ca nea caisa ala e directorul teatrului? Ca ne sta in gat!

    RăspundețiȘtergere
  2. 100% aveti dreptate! Teatrul din Craiova este o institutie care inghite nefiresc de multi bani de la buget, inutil. Cine ocupa zecile de birouri inutile din Teatru? Asa se duc banii statului pe zeci de birouri ineficiente, ocupate prin pile in timp ce actorii sunt la limita supravietuirii. Angajati inutili care nici macar de organizare nu sunt in stare. Sunteti cam singurul om din Craiova care are curajul de a spune lucrurilor pe nume! Sunteti de pus in rama!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot sa te calmez cumva? N-ai pierdut nimic: mizilicurile cu pretentii de staif ale lui Dragulescu transferate pe scena Nationalului. Sa-i multumesti doamnei ca nu te-a lasat sa intri: te-ai fi enervat si mai mult la piesa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe director l-ai mentionat sa-l injuram, nu-i asa?

    ...a, te astept pe la mine!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Signora Ignobilaianuarie 21, 2013

    Acu stii ceva? E vina ta: auzi tu la el: cin dreaq te pune sa mergi duminica seara la teatru? du-te fratika la Polivalenta. ca acolo e raiul pitzipoancelor si a lui pisi. ce mama ma-sii faci cu arta? schimba decoru my man!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oltene, făcură ăştia ce făcură şi iar nu fu bine. :)) Colo de plictisişi la greu, ici de mâniaşi din cap până-n picioare. (deh, sânge de oltean). Şi cu invitaţia ce-avuseşi de-o rupseşi? Ea ce vină avu? O puteai păstra ca amintire de la eveniment. :))
    Acum, lăsând gluma la o parte...e jale mare la olteni (şi nu numai), un fel de praf şi pulbere, pulbere care din păcate începe să se aşeze şi pe acele câteva capete care încă mai au câte un cuvânt de spus...şi când e cazul, chiar îl spun. Şi mă abţin de la alte comentarii, că risc să-mi dau de gol cealaltă jumătate plămădită dintr-un tată oltean.
    PS: constat că începi să tai de pe listă unele lucruri... Oltenaşule, lasă-i în lumea lor, iar tu nu te abate de la drumul tău. Se vor găsi destui care să facă parte din lumea ta.
    Voie bună!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un pic off-topic, legat de Play: daca e vreun eveniment la care vine mai multa lume, fie ca e piesa de teatru, concert, karaoke, 1 Decembrie, 1 Martie sau Valentine's Day, o rezervare de 2-3 persoane e aproape acelasi lucru cu nicio rezervare. De la 4 persoane in sus incep sa ia in considerare, altfel fie dau doar scaune, fie inghesuie oamenii pentru "socializare".

    RăspundețiȘtergere