marți, 17 noiembrie 2009

Republica Meltenia 3-Cum se dansează pă haus



Eterna şi fascinanta linie de transport în comun numărul 6. Cu fauna aferentă. Doi băieţi olimpici, dar cu anumite deficienţe culturale făceau tentative disperate să o impresioneze pe o domnişoară academician, dar cu carenţe neuronale (ah, să ne trăiască în veci corectitudinea politică, e atât de bine să nu mai spun cocalari şi piţipoance!). Fata, colegă de liceu cu ei, nu se dădea cu una, cu două pe brazda culturală a discuţiilor despre metempsihoză, sufletul în viziunea zoroastriană, răsturnarea valorilor la Nietzsche, muzica lui Brahms, interpretări vedice şi alte nimicuri de doi bani.
Unul dintre băieţii olimpici, cu ţeasta cufundată-n gel, cu geaca lui D&G, cu ochlearii de soare rezemaţi de ceafă (deşi afară erau nori şi ceaţă), încearcă să aplice argumente supreme în această dispută cu caracter filosofic. Adresându-se celuilalt olimpic cu ochi tulburi şi o privire de o inteligenţă ce făcea concurenţă roţilor autobuzului, spune: "Băăă, frate, am fost sâmbătă-n discotecă şi am dansat pă haus!"
Efectul este cel scontat. Domnişoara cu configuraţie neuronală einsteiniană devine brusc interesată. Încearcă să valideze adevărul afirmaţiilor, printr-o aparentă zeflemea: "Păi de unde ştii tu, băăăă, să dansezi pă haus?"
Cum până şi cele mai dificile probleme au soluţii extrem de simple, la fel iese (pardon: iasă, ca să rămânem în limbaj academic) şi tânărul domn din încurcătură: "Păăăiii...e simplu de dansat pă haus. E ca la manele, da' numa' că-nchizi ochii!" Quod erat demonstrandum!

Un comentariu:

  1. De-abia astept sa cresti mai mare
    Sa fugim de politie
    Sa purtam ochelari de soare
    Sa nu se vada starea de tranzitie
    Ia aminte aici, mai, ca asemenea academicieni nu ai mai vazut in viata ca precum cei care au debitat prin anus si orifiuciul bucal ceste versuri. Daca nu stii de Bibanu, nu existi mai! Esti praf! Te-ai ratat=))!
    Asa si olimpicul la matematica aplicata cu ochelari... Inca nu trecuse cu totul peste starea de tranzitie, deci de-aia purta ochelari cand era innourat afara. Sa ne intelegem acum de ce purta ochelari... Adica sa treci de la demonstratia teoremei lui Ceva si Menelaus la teoria dansatul pe muzica haus necesita ceva tranzitie... E mult mai abstracta aceasta demonstratie, si daca o gresesti undeva, te-ai ratat, esti fraierul fraierilor! Ce stii tu:-j?
    Hai, ca nici eu nu stiu de unde dracu' le tot debitez acum=))! Cred ca faptul ca orasul doarme e de vina:)).
    Acum ca-mi amintesc, asa vorbeam si prin clasa a 8-a, sarcastic si mai dadea si-n ironic uneori, ce sa-i faci?
    Noapte buna>:D<, ca mor nevoii de somn-sau nu chiar- dar ma omoara picioarele:))!

    RăspundețiȘtergere