vineri, 16 octombrie 2009

Republica Meltenia 2 -Protipendada de supermarket



Unde ieşi, în Craiova, dacă vrei să dai fiţe din tine? Unde te duci să crape fierea în prostime, să te vadă că ai cu ce, frate? Unde se face parada modei în satul urban Craiova? Unde te pui la curent cu ultimele cancanuri mondene? Exact...la supermarket!!! Era simplu, nu? Acolo se află protipendada Craiovei, o colecţie de melteni de cea mai joasă speţă, de fapt. Dar staţi aşa, nu la orice supermarket: există unul singur, unde te poţi etala, în toată splendoarea ta meltenică: Real (fără egal). Indiferent de oră, de zi, Realul e plin, te simţi în el ca în metrou. Nu pentru că ar avea marfă mai de Doamne-ajută, sau nişte preţuri mici mici, cât nişte licurici. Nooo. Aici s-a mutat sediul central al Melteniei craiovene.
Deci, frate, dacă vreau să îmi arăt ultimul tip dă Beemveu, vin cu el în parcare la Real, unde, fo' juma' de oră (pe puţin) mă fac că nu găsesc loc de parcare, dau ture, să vadă dracului toţi fraierii că mi-am tras maşină dă firmă. Ultimele ţoale, tot dă firmă, normal, puse pe cele mai scabroase ţoape, le vezi tot la Real. Unde tre' să te duci la patru ace, mai ceva ca la teatru, fiindcă e imposibil să nu te întâlneşti cu un sfert de oraş şi nu poţi fi văzut în jeanşi sau "treling".
Apoi, frate, sunt meltenii ăia cu cinci straturi de şuncă pe ceafă, mici, pitici, crăcănaţi, cu un pumn dă chei pe deşte, care se afişează cu piţipoance cu două capete mai înalte decât ei, spoite pe faţă ca mumiile. Dar şi piţipoanca tencuită pe moacă e tot un accesoriu, din categoria "am cu ce!" Oare? Cine are, cu adevărat, nu simte nevoia de a epata.
Aşadar, dacă vreiţi o cură cu melteni, la orice oră din zi, faceţi un drum la Real. Înarmaţi-vă cu multă răbdare, luaţi în prealabil un antivomitiv, puneţi-vă hainele ăle bune, mergeţi înainte la cosmetică, hairstylist şi, apoi, avântaţi-vă în meandrele Realului.

2 comentarii:

  1. Corectie! Hipermarket...
    Mai, pe cat ma amuza umorul tau mai mult menit sa fie sarcastic decat ironic, dar uite ca a dat in ironie, pe atat mi se face rau numai cand ma gandesc la cate etaje de sunci sunt pe gaturile meltenilor si straturile interminabile de spoiala profesionala ale pipitelor.
    Adevarul e ca chiar e un festin sa participi la o asemenea parada:))... Mai ceva ca la parade gay cu care se mandreste Romanica... Parca suntem ca in faza cu Maria Antoanetta, sa-mi trag una=))! Dati-le cozonac, ca stii de asta avem nevoie acusica, in al 11-lea ceas, cand deja se simte cum noi am fost vanduti la pret de specula celor care au dat cel mai repede cat s-a cerut pe noi.

    RăspundețiȘtergere