joi, 11 noiembrie 2010

Viena

Viena turcită, Viena românizată, islamizată, slavizată, sodomizată de toate naţiile primitive izvorând din străfundurile lumii subcivilizate, Viena plină de flegme pe străzi, de tramvaie care se clatină pe şine mai rău ca cele third-hand din Românika, gata în orice clipă să se dezmembreze, Viena plină de clădiri gri în cartierele periferice, mai sumbre cu mult decât cele ceauşiste, Viena în care nu mai auzi germana pe stradă. Viena încă rezistând eroic istoriei, respirând aerul chezaro-crăiesc, impunând la fiecare pas prin cultură, făcându-te să înţelegi istoria în dimensiunea ei subtilă: nu poţi stăpâni numai prin forţa armelor, ci, înainte de orice, prin cultură. Adevărata putere de aici vine. Capitala habsburgică emană prin toate moleculele ei forţa de a se impune în faţa istoriei. Viena este cultură condensată în structuri incredibile, acolo unde viermii care au invadat oraşul nu vor avea acces în veci. Viena este. Atât. Este. Iar impresia ei asupra mea a avut un impact devastator. O întreagă monarhie esenţializată în nebunia uluitoare numită Viena. Despre Viena vom mai vorbi, măcar o dată pe lună.


Votivkirche


Universitatea


Primăria


Kaiserliche und Königliche Hofburgtheater

Clădirea Parlamentului


Hofburg - reşedinţa Curţii vienze

Biblioteca Naţională a Austriei




9 comentarii:

  1. Ahhh....Viena...da....sublim...iar melodia...ohhhh...melodia....

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi, ganganie, tu in loc sa apreciezi frumusetea postului ai orgasme multiple cu Viena?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un stil asa ...nu stiu cum sa zic, foarte incitant, scurt, patrunzator, care ravaseste. Frumos, felicitari! (si pt melodie)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa ma duc musai la Viena, vad ca produce orgasme in serie are dreptate Djim :)))). A terminat aia cu "ah, dah, ohh", a inceput alta cu "patrunzator, ravasitor, scurt" :))))) Ce aveti fetele? :)))))) Viena=orgasm in serie :))))
    Danutz

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandra Niculescunoiembrie 12, 2010

    Dar despre postarea in sine nu se gaseste sa vorbeasca nimeni? Ca la orgasme si persiflari vad ca va pricepeti toti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Perfecta descrierea Vienei. am stat un timp acolo si e exact asa paradoxul asta intre toti suboamenii orientului si trecutul falnic al capitalei.

    RăspundețiȘtergere
  7. de cand nu am mai auzit melodia asta...multumesc! o cautam de ani de zile, dar nu stiam nici cum se chiama nici cine-o canta.
    Raven Girl

    RăspundețiȘtergere
  8. Viena e o doamnă în faţa căreia te descăciulezi instinctual, străin să fii de rafinate maniere
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa Viena. M-au incantat pozele tale

    RăspundețiȘtergere