vineri, 20 mai 2011

Apocalypse tomorrow


Deci mâine ar fi iarăşi sfârşitul lumii. O spune predicatorul cutarică, mare meşter în tălmăcirea Bibliei. Unu’ care a mai prezis cică acu’ nu’ş câţi ani că e over, dar se pare că i-a dat cu virgulă şi am scăpat. Acum zice că s-a mai specializat şi i-a dat fără fracţii. Deci mâine. Ce-mi plac tipii care încearcă să-l descifreze pe Dumnezeu prin formule matematice şi calcule! Sunt adorabili. Tot timpul le dă pe lângă. Bine că nu le nimeresc băieţii, altfel nu ştiam ce să mă fac. Mai ales că iarăşi s-a băgat singur în seamă nenea Hawking şi ne-a spus că nu există Paradis, că totul ar fi o născocire a celor ce li-e frică de întuneric. Asta după ce acu’ ceva luni ne spusese foarte sigur pe el şi cu speranţa unui impact nimicitor (de parcă ar fi spus-o primul) că Dumnezeu n-ar prea exista. Deci o apocalipsă m-ar cam pune în încurcătură: ce să fac după aia, că nu prea are farmec? Fără Doamne-Doamne şi fără Paradis e cam plictisitor. Dar oare Iadul există? Nu ne-a mai zis marele om de ştiinţă. Plus că o apocalipsă acum ar ridica problema bagajului. Să-mi fac bagajul pentru ce-o fi dincolo, că nu pot pleca nepregătit. Iar la mine făcutul bagajului este realmente o problemă existenţială covârşitoare. Ce să iei mai întâi cu tine pe lumea cealaltă? Îţi vin o mie de chestii în cap, chestii de importanţă supremă, iar apoi îţi vin altele o mie, de o importanţă categoric mai supremă decât primele şi tot aşa. Acum, indiferent de ce zice Hawking, predicatorul apocalipsei spune că mâine, 2% dintre oameni fi-vor în Rai, restul, în partea unde bagă fochiştii la greu. Asta e iarăşi altă problemă: oare pentru care dintre finale mă calific? O mie de întrebări. Plus că intervine orgoliul: eu de ce să nu fiu printre ăia 2%? Ce au ăia şi eu nu? Şi mai e şi fiţăreala, sufletul simandicos întreabă: dar dacă vei fi în top, adică printre ăia 2%, îţi va conveni compania?
Deci e complicat şi cu apocalipsa asta. Deci nu-i aşa că vine, calcă totul în picioare şi ne ia. Şi cică oamenii domnului predicator bântuie prin America acum în mii de microbuze şi urlă prin megafoane să ne pocăim pentru mâine. (la modul: „Neamule, neamule! Mâine e apocalipsa: doar azi pocăire la ofertă! Vino în clubul select 2%!”) Nu ştiu eu prea bine cum e asta, dar merge aşa, pe ultima sută de metri? Hai cu apocalipsa!

bif naked - we're not gonna take it
   

5 comentarii:

  1. :)) Hai ca m-ai facut sa ma amuz copios! Suntem mai bogati cu o apocalipsa! :)
    N-au si zis si la ce ora este?
    Si apropo de melodie: nu-ti place mai mult originalul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu trebuia să mă apuc de învăţat pentru colocvii acum, dar dacă tot murim mai bine mă duc să-mi schimb statusul pe facebook :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :) mda, la mine e fain si soare, nu cred ca vine apocalipsa..azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am scris si eu un post asemanator. prostia castiga rating. Frumos spus.
    Ps: sustine si tu http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/2011/05/sustine-biblioteca-prafuita.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai ziceau nu ştiu care că prin 2000 trebuia să murim, acu cică la noapte, sau ieri noapte, habar n-am. Da, super. ieeeii am net pe lumea ailaltă, cine mai e ca mine! GOD! nu, pe bune, lumea a înnebunit.

    RăspundețiȘtergere