sâmbătă, 1 mai 2010

Săptămâna MAI

La Românica, 1 mai e cu mâncare. Multă. Cu ce altceva? Halim programat, ne umplem burdihanele conform unui program: de Paşte, Crăciun, Revelion, 1 mai (şi opţional de 23 august - pentru nostalgici). Modalitatea unică prin care românul înţelege a sărbători ceva este mâncarea şi băutura (maneaua este de la sine înţeleasă). În speţă, grătarul! Regele ocupaţiilor româneşti! Aproape că nu mai există cazul fericit în care o casă de român să nu aibă în dotare (măcar) un grătar! Iar televiziunile se întrec jenibil să ne prezinte grătaragiii retardaţi ai ţării, cum dau pe gât mici şi bere. Transmisiuni live de la perioada de pregătire (goana de tembel prin supermarketuri după carne tocată), de parcă ne-am pregăti pentru vreo amerizare. Apoi zeci de transmisiuni live de la sfârâitul greţos al grătarelor şi de la aşa-zisa distracţie a animalelor unicelulare denumite generic melteni. Staţiunile de pe Valea Prahovei, Litoralul, dar şi Rânca sunt luate cu asalt (că aşa dă bine, aşa-i moda). De altfel, ajungi deja să te compromiţi dacă ajungi prin Sinaia, Rânca sau Straja, care au devenit (şi în timpul anului) adevărate focare de comasare a retarzilor fiţoşi. În fine, reiterez ideea conform căreia suntem singura ţară în care comunismul a învins deplin abia după căderea sa oficială: metehnele comuniste (1 mai e un exemplu strălucit: grătare, bere, mare, munte) sălăşluiesc nestingherite tocmai în cei care, anul trecut, cu materia cenuşie lipsă, s-au îngrămădit la vot strigând indignaţi că ei nu mai vor comunism! Nu-l mai vor, dar îl fac ei înşişi! Şi nu-mi pot opri un rânjet de satisfacţie să văd toate aceste amibe aşa-zis "anticomuniste" cum perpetuează felul de a fi al regimului mult hulit! Să trăiţi bine, tovarăşi! (sta-v-ar mititeii în esofag!)
Pentru cei care mai au o urmă de neuron şi de bun simţ, există veşti bune şi frumoase: săptămâna viitoare debutează "Săptămâna MAI", o iniţiativă a "Asociaţiei I.S. Drăgulescu". Un program variat, pe care merită din plin să-l frecventaţi (alternativa la grătare). Amănunte găsiţi aici:

http://teatrulescu.ro/
http://teatrulescu.ro/saptamana-mai.htm


7 comentarii:

  1. Looking for my Winter Stormmai 01, 2010

    Niciodata nu i-am putut intelege pe cei ce puteau (si inca pot) gasi acel gram de bucurie (aparent) in pragul unor astfel de "sarbatori" ..Imi zicea la un moment dat o prietena (vorba vine prietena) ca daca nu sunt alaturi de cei dragi de Paste,Craciun,1MAI,etc atunci cand? :)))) cred ca etichetarea unei zile nu o face cu nimic mai speciala decat restul

    RăspundețiȘtergere
  2. Looking for my Winter Stormmai 01, 2010

    Iar referitor la "Saptamana MAI"..nu conteaza daca gustati sau nu teatru, ori daca ati mai fost sau nu la astfel de piese, momente precum acestea merita savurate din plin, sunt convinsa ca o sa va surprinda placut ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai sintetizat perfect situatia din Romania, ai o mare forta de sinteza si sugestie! De asta sunt innebunita dupa acest blog, nu se fereste sa spuna lucrurilor pe nume si sa demaste toate "euglenele verzi" (ca sa te parafrazez pe tine) parvenite care paraziteaza Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. Kali Ghulamai 02, 2010

    Cum dracu sa scapam de trogloditii astia cu gratare in loc de cerebel? Vre o metoda?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai, am putea scapa de acest comportament incepand sa fim noi altfel. Eu cred ca ar putea merge :P

    RăspundețiȘtergere
  6. se pare ca nu esti singurul care nu suporta "comunismele"..si eu sunt de aceeasi parere: fugim de notiunea de comunism , dar ne raliem la tot felul de prostii de sarbatori care mai de care mai penibile...

    P.S...vezi cand postezi un video sau o melodie, schimba-i dimensiunile, in asa fel incat sa se incadreze...
    parerea mea!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. La mine se incadreaza, eu vizualizez ok. Dar o sa tin seama de sfat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere