duminică, 24 octombrie 2010

Top of the wolrld

De la Nordkette la Seegrube se ajunge cu telecabina. E o trecere între anotimpuri: pleci de la 700 de metri dintr-o toamnă curată şi caldă ca dorinţele unui prunc şi ajungi la Seegrube (la peste 2000 de metri, pe culmile Alpilor) în mijlocul iernii celei mai aprige: zăpadă până dincolo de genunchi, frig. Şi puritate desăvârşită. Simţi că în cele 7 minute, cât durează ascensiunea, ai trecut de la o vârstă la alta: a ta, a aerului, a pământului. Zbori pe deasupra brazilor şi a ta. Sus, în aerul îngheţat, ştii ce ai de făcut. Chiar şi pentru o clipă, simţi că înţelegi. Nimic de transpus în cuvinte. Dar simţi că înţelegi. Este una dintre acele secunde pline de sens. Borne pe traseul vieţii. Jos, la poalele munţilor, oraşul se vede microscopic. Eşti deasupra lui. A zgomotelor. A furiei. Sus, în vârful lumii. Într-unul dintre ele. În propriul vârf al fiinţei tale. Eşti tu cu liniştea care, după un timp, încetează a mai veni din afară şi începe să izvorască din tine. Vezi. Simţi. Înţelegi. Ţii tare de inimă să explodeze de atâta frumuseţe. Şi eşti nevoit să spui alături de Lester Burnham, din American Beauty: „but it's hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst... And then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life... You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry... you will someday.”
























GHEORGHE IOVU-MEDITATIA VIETII




4 comentarii:

  1. Lost In Timeless Horizonsoctombrie 24, 2010

    http://www.youtube.com/watch?v=Qq2xXL55hqM

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci chiar vrei sa ne innebunesti definitiv cu postarile acestea! :)))))Sunt niste poze absolut uluitoare, care reusesc sa transmita incredibil de bine starea descrisa prin cuvinte. Ai suflet de mare artist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alpinistul de serviciuoctombrie 24, 2010

    Seegrube nu e la Hafelekar? Pai daca ai ajuns acolo, inseamna ca este ceva (imi dau seama ca nu pe jos, dar oricum e o realizare) Stiu ce vorbesc: sunt un om al muntelui si am batut la pas multi munti din Europa si Africa (asa am dat de blogul tau cautand despre munti). Pe Hafelekar inca nu am ajuns, dar am fost pe Zugspitze (nu pana in varf, ne-am oprit pe la 2450 si ceva de metri. Insa in iuli-eaugust viitor planuim sa ajungem in varf, iar in august-septembrie 2012 luam cu asalt Hafelekar!). Bravo, imi dau seama cel mai bine cum te-ai simtit in varful lumii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parc-ai pasi pe un alt cer.
    Pot sa te iau cu mine?

    RăspundețiȘtergere