marți, 8 martie 2011

Raport matinal


Cum poate mulţi dintre voi ştiu, în ziua de astăzi, în Românica europeană, ca să faci o acţiune, cât de insignifiantă, trebuie să faci un raport. Dacă cineva se plângea de birocraţia ceauşistă, atunci trebuie spus că cea de acum e inimaginabil mai terifiantă decât cea comunistă. Practic, tu, ca om care faci ceva, eşti transformat automat într-un birocrat. Dacă te duci la WC, trebuie făcut raport, în care să spui cauzele pentru care te-ai dus, scopul, durata şederii, consumul de hârtie igienică, dacă ai utilizat-o pe o parte, pe două, trei sau patru sau pe nicio parte, dacă modul de utilizare a hârtiei igienice a fost în conformitate cu normele UE, dacă debarasarea de hârtia folosită s-a efectuat în conformitate cu normele UE etc. După cum aţi ghicit, limbajul de lemn ceauşist a fost înlocuit acum de unul atroce, de oţel, o porcărie fără fond care are o frecvenţă verbală dejectivă redundantă per secundă demnă de Cartea Recordurilor. Partidul şi Ceauşescu au fost înlocuiţi în noul limbaj de superlemn cu UE şi alte sintagme ce ţin de globalizare şi multiculturalitate. Culmea este că există o sumedenie de persoane (sau personaje) car sunt ahtiate după asemenea rapoarte, redactarea lor le produce plăceri extatice orgasmatice. Sunt oameni reduşi intelectual, incapabili de gândire personalizată, ce găsesc mult mai practică o ghidare şablonizată, la fel ca şi modalităţile lor cognitive. Orice acţiune pe care o faci se transformă automat într-un proiect, pentru a cărui redactare imbecilă se cer sute de pagini. Totul cere raport, totul cere şedinţă: s-a rupt o clanţă: şedinţă. S-a găsit o hârtie mototolită pe jos: şedinţă! Orgasmaticii rapoartelor se simt în elementul lor: trăiţi în groaza birocratică ceauşistă, când ţi se cerea un raport şi pentru faptul că gândeşti, n-au reuşit să se debaraseze de aceste cutume. După o scurtă perioadă post-decembristă de derută pentru ei, când birocraţia era într-o uşoară deflaţie, iar ei se vedeau vidaţi de însuşi principiul lor ontic, acum salută cu bucurie revenirea în forţă a birocraţiei. Ei sunt stahanoviştii hârţoagelor, ei, cu intelectul lor subdimensionat dau apă la moară celor care cer asemenea prostii.

Dar să ne conformăm…În această dimineaţă mi-am cusut pantalonii de trening. Stop! Fă raport pentru asta!

PROIECT

TITLU PROIECT: COASEREA PANTALONILOR DE TRENING

Istoric: Întâi a fost o găurică. Pe cusătură. Care a avut o direcţie de dezvoltare disjunctivă. Adică a luat-o în toate direcţiile pe cusături. S-a făcut atât de mare, încât aseară am băgat piciorul prin ea.
Analiza: am estimat efectele catastrofei şi am ajuns la concluzia că trebuie remediată de urgenţă.
Instrumentar auxiliar, consumabile: ac+aţă
Concepte operaţionale:
- stabilirea registrului croitoresc şi a corpusului necesar lucrării (ac şi aţă)
- opinii diferite în capul meu referitoare la implementarea operaţiunii în stofă
- dezbaterea publică (tot in capul meu, me, myself and I) a conceptului seducător de „amânare” a operaţiunii
- dezbaterea publică (aceleaşi personaje) a conceptului hidos de „nevoie stringentă”
Interacţiunea interdisciplinară a proiectului:
- prezentul proiect este unul eminamente interdisciplinar, presupunând acţiunea combinată sinergic a unor discipline precum croitoria, muzica (fluieratul în timpul lucrului), erudiţia paremiologica invectivă (în cazul nereuşitelor pe parcursul operaţiunii), analiza discursului scatologic (în momentele de maximă tensiune, realizată de pătrunderea acului în mâna executantului, în loc de stofă), plurilingvismul (limbaj imprecaţional în mai multe limbi)
Desfăşurare proiect:
Etpa1: potrivirea lungimii aţei
Etapa 2: băgat aţa în ac
Etapa 3: coaserea propriu-zisă
Etapa 4: finalizare, scoatere ac din pantaloni, introducerea lui în papiotă
Costuri: minime privind instrumentarul auxiliar; mâna de lucru, moca.
Puncte tari, puncte slabe:
Puncte tari: - experienţa anterioară (relativă)a executantului proiectului
- nevoia maximă de efectuare a proiectului
- aţa de culoare neagră, la fel ca pantalonii
- coaserea pe dosul ţesăturii, astfel încât să nu se vadă
Puncte slabe: - dexteritatea sub medie a executantului proiectului
- lucrul mai de mântuială, pe principiul damnabil, neconform directivelor de implementare UE, „să ţină cât o ţine, când s-o rupe, cos iarăşi”
- esteticul aflat într-o oarecare suferinţă, pe aceleaşi coordonate nefaste, în neconcordanta cu prevederile UE, anume că „las' dracu' că-i pe dos, cine pana mea vede?"
- graba

Activităţi ulterioare încheierii proiectului: duş (raportul despre duş, al’dată)
Diseminarea rezultatelor: comunicarea acţiunii pe blog.

Sarmalele Reci - Prostia la putere

4 comentarii:

  1. =))Prea tare cu coaserea pantalonilor=))))Am ras:> Tine-o tot asa:X:))

    RăspundețiȘtergere
  2. ahahahah - si dupa cum bine stii, ma loveste chiar intr-un punct extrem de sensibil acum, ca asta am de facut, luna de luna, ma intreb serios cum voi reusi si daca :-(

    dar pana atunci, mai rad o data :-)

    RăspundețiȘtergere