sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Republica Meltenia 4-De ce sunt bou

Real. Adică super-, mega-, hiper-, ultra-, gigamarketul. Coadă la casă. Ochi ce privesc pe monitoarele unde se derulează faze stupide cu camera ascunsă. În faţa mea, o familie fericită. Tatăl şi băiatul său. O familie pocnind de sănătate. Dând pe afară de sănătate. Se vede de la o poştă că sunt tată şi fiu: îi recunoşti după dimensiunile burţilor, după cefele triple, după tricourile care se lungesc ca nişte girafe pe straturile adipoase. Totdeauna mă întreb cum vor arăta la vârsta de 30-35 de ani aceşti copii de 8-9 ani, cu nişte burdihane venerabile. Şi puştiul din faţa mea îşi purta falnic podoaba din partea anterioară a corpului pregătit parcă pentru luptele de sumo. Băiatul se întoarce spre căruciorul meu care aştepta cuminte la rând, priveşte cu interes în interior şi, văzând o aglomerare de pahare de iaurt nefirească pentru el, se întoarce fulgerător spre părintele atoateştiutor, pe care îl întreabă: "Tată, de ce omu' ăsta din spate are atâta iaurt în căruţ?". Fără să fie nevoit să arunce măcar o privire în căruciorul meu, tatăl îi răspunde flegmatic: "De bou, tată, de aia!".
Sunt mândru de mine că am reuşit să mă abţin, să mă înfrânez şi să nu le răstorn căruciorul cu fundul în sus. M-am stăpânit şi să nu le adresez nişte "citate din Cioran". Eram foarte cool în autocontrolul meu. Le-am privit şi eu cu interes cumpărăturile şi am priceput imediat de ce sunt bou: căruciorul fericitei familii rubensiene deborda (la propriu) de n-şpe mii de feluri de carne: de mici, de friptură, tocată, coaste, pulpe, ciolane, de porc, de pui, de curcan. Numai de bou nu aveau. Pentru că boii, nu-i aşa, se hrănesc cu iaurt.

4 comentarii:

  1. wow...ce penal...chiar ca asa ceva inca nu am auzit! bravo pentru ca ai reusit sa te abti de la niste comentarii care probabil nu iti faceau prea multa cinste!

    RăspundețiȘtergere
  2. măi dar cum ţi se întâmplă ţie toate astea?!
    :-)

    acum chiar că o să râd toată ziua -

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca am o atractie speciala pentru melteni :)))) (sau atractie fatala?)

    RăspundețiȘtergere
  4. La cum ma stiu eu ca reactionez daca as mai fi fost intr-un loc public, supraaglomerat, calcandu-ma in picioare cu n mii de persoane pe cm patrat, i-as fi bagat o sfanta injuratura sau daca nu, daca eram mai calma si... calma, doar una scurta-un sarcasm evident, sa nu se inteleaga:)).
    Si ma simt ofensata acum, pentru ca femeile-bou sunt de fapt vaci. Vacile mananca iaurt:-s?
    Noroc ca limitele rabdarii tale sunt duse la extrem:)) adica sunt foarte departe.

    RăspundețiȘtergere