miercuri, 20 aprilie 2011

Castelul Trauttmansdorff

În imediata vecinătate a Meranului se află castelul Trauttmansdorff, celebru în întreaga lume pentru grădinile sale fascinante: pe o suprafaţă de 12 hectare se întind peste 80 de peisaje florale din întreaga lume, cuprinzând toate arealele climatice. Anual, circa jumătate de milion de vizitatori vin să vadă grădinile de la Trauttmansdorff.
Castelul este menţionat încă de la 1327, însă a fost reclădit şi refăcut de mai multe ori de-a lungul secolelor. Cele mai importante restaurări s-au efectuat în secolul al XIX-lea, atunci când castelul s-a îmbogăţit cu elemente arhitecturale în stil neo-gotic şi neo-rococo. Frumuseţea castelului şi a grădinilor sale, dar şi clima prielnică din Meran, au atras-o aici pe Elisabeth Amalie Eugenie, arhiducesă de Bavaria, împărăteasă a Austriei şi Regină apostolică a Ungariei. Sau, mai pe scurt, pe cunoscuta Sisi, care a locuit în castel în 1870 şi în 1889.
Printre atracţiile uluitoarelor grădini se află un măslin cu impresionanta vârstă de 700 de ani (având o greutate de aproape 6 tone şi o circumferinţă a trunchiului de 3m), cea mai veche viţă de vie din lume (soiul Versailler), cea mai mare colecţie de salvie din Italia (154 de tipuri), peste 200 000 de lalele (există şi o specie proprie, „tulipa Trauttmansdorff”), exemplare din wollema nobilis, o coniferă rarisimă, care popula pământul acum aproximativ 65 de milioane de ani, despre care se crezuse că nu mai există de foarte multă vreme, dar a fost redescoperită în 1994 etc.












 Piotr Ilici Ceaikovscki- (Lacul Lebedelor) Valsul florilor
   

10 comentarii:

  1. Te invidiez pentru ca ai fost acolo! Si ai mai pus si Ceaikovski...

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul e ca nu credeam ca o sa-mi placa atat de mult Südtirol. Eu credeam ca Tirolul de nord e cea mai frumoasa parte din lume, dar m-am inselat amarnic :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! Sper să ajung şi eu acolo, cândva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hei! Mesajul ăsta îl trimit tuturor persoanelor pe care le am în blogroll. Mi-am schimbat adresa blogului. Cea nouă este: http://anderalitteken.wordpress.com . Mersi

    RăspundețiȘtergere
  5. locuri de vis...
    Paste fericit!
    Fie ca sfanta sarbatoare a invierii domnului sa-ti aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta.
    Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari!

    RăspundețiȘtergere
  6. La fel si tie, Maria, sarbatori fericite, cu lumina si pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bucuria vine din lucruri măunte, liniştea vine din suflet, lumina vine din inima fiecăruia! Paşte Fericit!

    RăspundețiȘtergere