duminică, 1 aprilie 2012

Aici. Şi acum

Aici şi acum. Sustraşi din lume. Abstraşi. Secretul fericirii? Cine ştie? Mai întâi lămuriţi ce-i fericirea, câte coate are, pe la ce încheieturi se deznoadă ea, cum se asortează cu rochiţele, cu siropul de vişine şi cu toate melodiile pe care le-a născut vreodată omenirea. Apoi mai vedem. Până atunci, îi vedem pe ei, doar pe ei, acum şi aici.
M-ai vinde pe un munte? Te-am şi vândut. Dar pe-o tăcere plină de cuvinte putrede?
Totul e atât de frumos. Spuse el şi aşteptă să cadă cortina, sau cerul, sau para mălăiaţă. Dar, cum nu se întâmpla nimic de genul acesta, el reluă: e atâta frumuseţe în lume (de fapt, în ochii tăi) încât. Dar se opri, pentru că i se păru penibil să reproducă frazele din American beauty.
Uscarea vine pe două, sau pe patru roţi. Ori pe câte vrea ea. Pe toate. Dincolo de ochii sădiţi în alţi ochi, se curmă firea şi creşterea.
Doamnelor şi domnilor, în poza aceasta vedeţi începutul lumii. Sfârşitul ei. Remarcaţi, desigur, stimate doamne şi distinşi domni, lumina care îmbracă acest cadru şi îi referenţializează pe cei doi. Distingeţi, fireşte, până şi urmele de amintire de pe chipurile lor. Proiecţia dorului se remarcă facil, precum şi senzualitatea uneori frustă, dragostea exacerbată. Vedeţi, pe ei, prin ei, lângă ei, prin toată iarba pământului, jurămintele şoptite, toate tainele clădirii de lume. Le observaţi, cu certitudine. Sunt toţi acei bulgăraşi vestejiţi din stomacul lui Dumnezeu. Indigestie cosmică.
Ea este frumoasă nu ca umbra unei idei. Ci ca un capăt de linie. De unde începe amorţeala numărătorii pe loc. El este în cadru ca s-o completeze pe ea. Oricât vi s-ar părea de bizar, ei nu se cunosc. Părul lui, deşi a adormit adesea în mâinile ei, e părul unui necunoscut. Inima lui, aritmică, nu a consonat cu strigătele ei, mult prea puternice pentru a-i crede lui bătăile. De fapt, doamnelor şi domnilor, deşi doar aşa pare, ei nu au timp. Împlântaţi în timp, suferă de foame. Şi de cadre lipsă.
Ea este frumoasă ca toate vieţile.
Doamnelor şi domnilor, priviţi această fotografie şi treceţi mai departe. Ea era frumoasă.


Roza Vanturilor - Numai Noi
   
 

8 comentarii:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=1JobUrsonks

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeule mare! De o vreme incoace scrii de simt cum imi sare sufletul din mine cand citesc. La fel si pozele. Iar aici ti-a iesit ceva uluitor. Eu am plans, sincer desi nu aveam vreun motiv personal. Ambele poze sunt tare sugestive, sunt marete, sunt romane intregi in ele. Si stii mereu se ghiceste ochiul fotografului in fundal. Iar textul iarasi e uimitor. Scoti niste texte variate ca forma si structura, dar toate merg direct la cel care citeste. Esti mult Tu in ultimele postari.
    Multumesc pentru frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  3. foto 2 (de sus in jos, pt precizie) e superba, spune poveste

    ma abtin sa zic de prima, mi e ca n ar prilejui un schimb de vorbe tocmai 'feeric' (nu m a impresionat catusi de putin, pe scurt)

    zung

    apropo, sa mi amintesti sa impart o foto cu un sarut din roma, intre un el si o ea (cu multa poezie)

    RăspundețiȘtergere
  4. Speechless ,insa in sensul bun al cuvantului. ;)
    Nu stiu ce as mai putea adauga,caci Zumzete a descris foarte bine starea pe care ai reusit sa ne-o transmiti prin aceasta postare si prin fotografiile atasate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Schimb de vorbe nu tocmai feeric? Gata, nu-ti place ceva, hai cu injuratura! Poate e problema ta ca nu-ti place, din moment ce altora le place.
    Eu vad rostul ambelor foto. Si inteleg sensul si de ce au fost puse asa. Mi se pare cu mult schepsis dispunerea.

    RăspundețiȘtergere
  6. elika, ma refeream la mine si cosmin

    te ai bagat si tu in seama, ca de...

    invata ce e aia o injuratura, inainte sa folosesti cuvantul fara nicio legatura cu realitatea

    cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elika si zung nu mergeti voi sa va certati in alta parte si va lamuriti acolo ce e aia si ce nu e injuratura? sau ati putea incerca sa discutati strict la obiect aici.
    personal imi plac ambele poze: pt simplu fapt ca surprind doua momente esentiale: inlantuirea si distanta ulterioara, privita de un ochi din spate ce se multiplica la infinit

    RăspundețiȘtergere
  8. liviu, nu ma cert cu nimeni, in caz ca tu chiar ai citit

    si doi la mana, am fost la obiect

    asa ca, rogu te, abtine te de la sugestii, ca nu s pertinente

    si cu asta, cosmin, cam gata cu lasatul de semne pe la tine pe blog

    fiind evident de ce

    zung

    RăspundețiȘtergere